Tuesday, 26 September 2023 Начало arrow Форуми
www.lozen-bg.com
Начало
История
Форуми
Галерия
Новини от Лозен
Времето
Базар Лозен
Работа
ОБЯВИ
КОНТАКТИ
ВХОД В САЙТА

Lost Password?
No account yet? Register
________________________
Базар


 
= Обява със снимка!
Работа
Застрахователни агенти
Ако сте човек, който обича сам да контролира ежедневието си. Обича контакта с хора. Знае какво иска да постигне и то е свързано със застраховане. Свържете се с нас, за да Ви подадем ръка и да Ви дадем инструментите с които да го направите. 0889 23 95 45 http://brokerinvestood.wixsite.com/brokerinvest
Форуми за Лозен
Лозен - КЛЮКАР  


- 2006/12/07 13:18 VoIP - Voice Over IP е услуга за доставяне на глас по IP мрежи, много приличаща на по протокол на Skype и подобните му програми.
Разликата със Skype е по-високото качество на услугата (товари се локален трафик, а за външните разговори се минава по гарантирани трасета с обезпечаване). Също така притежавате стандартен телефонен номер (пример 02 4008000 - Телефона на центалния офис).
Основните цени на услугата са:
Месечен абонамент - 5 лв. (предимно заради номера).
Разговори с други абонати на услугата към Бол Бг - 0 ст./мин.
Разговори с градовете в БГ - 4,5 ст./м.
Разговори с основните Европейски и Американски градове - 12 ст./м.

Всички цени са Без ДДС.
За подробна ценова листа voip@bol.bg или си оставете пощата, за да ви изпратя договорите и цените.

Това е VoIP акауанта и таксуването. - Вкарването на услугата е както следва:

Вариант 1: Ако сте клиент на интернет-а Hardware-ен Router с поддръжка на две VoIP линии (т.е. можете да пуснете 2 линии от него - конвенционални апарати) е 150 лв.

Вариант 2: Ако сте клиент на интернет-а и имате искарани допълнителни кабели в къщата си (да речем теглен е втори кабел или има switch вътре) е нужен VoIP adapter ~140 лв. Също така може да с тегли нов кабел специално за това или да се продаде Switch на клиента.

Вариант 3: VoIP телефон - Това е решение с готов за целта апарат и бива няколко типа с вграден switch, router или само adapter (последния се нуждае от външен допълнителен switch - 25 лв.) цени от 140 лв. нагоре.

Вариант 4:Другия вариант е Software-ен чрез използване на Компютър има доста безплатни програмки само имате нужда от микрофон и слушалки, но според мен има понижаване на услугата, тъй като безплатните програмки не поддържат най-добрите кодеци. А платените понякога се доближават до Hardware-ното решение.
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/07 13:36 И какъв е кяра от цялата тая калабалъщина, след като пак има таксуване, вкарване, плащаня и т.н.т? Лан телефона не върши ли същата работа? Със него качеството пак е по-добро от Скайп, изключително по-лек е, едиственото кофти е, че можеш да звънкаш само на потребители от лан-а. Но за другото се прави изключение със Скайп, или друга телефония.

Разговори с градовете в БГ - 4,5 ст./м. без ддс, демек с ддс горе-долу 5,4 ст. мисля, че е колкото и разговор от БТК. Едно на ръка е, че Вивател и БТК са ръка за ръка и разговорите май им се таксуват еднакво. Демек може да си звънкаш и от GSM към БТК за същите парички.


Разговори с основните Европейски и Американски градове - 12 ст./м. без ддс, със ддс излиза към- 14,4ст. по-малко е от БТК, обаче като може и без толкова....
ÁÚËÃÀÐÈÍÎ ÑÚÁÓÄÈ ÑÅ!
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/07 20:21 1-во не всички хора са компютърно грамотни - т.е. услугата е насочена и към потребителите на класически телефон (без компютър), или пък някой иска да ползва компютъра, докато друг ползва телефона.

2-ро Разговорите към София от Лозен при БТК се таксуват по 11 ст. първоначално и 1,5 ст./м. т.е. Ако разговора е до 3-4 минутки (както е при повечето фирми, да речем ние звъним, за да кажем - Колегите са отпред, не могат да ви извикат). Т.е. насочен е към фирмите.

3-то Насочено е към хората, които обичат да си приказват на воля, но става само за абонати на услугата и от двете страни.

4-то Става за хора с приятели из чужбина, където нямат Skype или не могат да са 24/7 пред него.

5-то Става за фирми с няколко офиса, желаещи добра комуникация до тях.
(Да спомена, че телефона не е зависим от мястото т.е. може да се премества из цялата планета без проблема, като си запазвате номера, единствено ви трябва интернет (128 кбит-а за максималния кодек).)

6-то Става дума за хора, на който им е писнало да слушат радио Хоризонт по телефона .

П.С. Тъй като услугата излезна прекалено лъскава, все пак ще кажа и няколко отрицателни черти. Software-ното решение наистина не звучи добре . Понякога се случва забавяне на говора, с което трябва да се свикне. А и все още мрежат в Лозен не е на 100 %, за да мога да кажа, че е 100 % надежна, но с времето и това ще стане (особено, ако всеки си плати оптика до вкъщи ). Все още не е готов на 100 % и web interface-а за проверка на изговореното време и таксуване.

ППС. Относно БТК/Вивател. КРС натисна БТК да смъкнат цените, аз от Глобул говоря с домашни потребители на БТК на 12 ст./м.

ПППС. С услугите на Enum, ще поевтинеят още повече разговорите м/у VoIP операторите.
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/08 20:26 Нещо много се обърках! услугата е насочена и към потребителите на класически телефон (без компютър), и какво? Треа да си платиш и вкарване допълнително, ако не си клиент, освен другите допълнителни джонджурийки. А компа и сега може да си се ползва от двама едновременно стига да си имат разбирателството.

Е като е насочено към фирмите на нас защо ни е?
Пак абонати от двете страни-същото като Скаип, ICQ, Lan Telephone и т.н.т. демек?
Не ми се вярва в чужбина да няма Скайп, а и ако нямат едва ли ще платят за включванве към услугата, вместо да и купят комп примерно. Защото като гледам не е евтинка услугата.
Това с местенето е лукс много добре ама все пак не може да замести клетъчните телефони, защото все пак си остава като един вид стационарен телефон. (Отново по ефтино, но не и по практично)
Не разбрах какво общо има радиото с всичко това???

И за финал нормално е всичко да си има косур, така че много добре, че ги сподели с нас. Това говори добре за доверието помежду ни!
ÁÚËÃÀÐÈÍÎ ÑÚÁÓÄÈ ÑÅ!
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/09 18:14 http://www.infoweek.bg/display.php?show_category=6&show_subcategory=6&open_article=728

прочете последния абзац, звучи добре
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/10 12:31 А някакви вирусчета, спайове, троянци, червеи и всякакви други гадинки могат ли да се лепнат по тая телефония? ÁÚËÃÀÐÈÍÎ ÑÚÁÓÄÈ ÑÅ!
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/10 13:24 не, там всичко е хардуерно и няма как, е поне 98% няма как
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/10 19:07 Радио Хоризонт е чест гостенин на голяма част от телефоните на БТК. Вдигаш телефона и чуваш радио Хоризонт или пък набираш някой и се смесват два разговора и т.н. и т.н. , говорех за качеството.

Над VoIP-а все още се работи, но се надявам до 1-2 месеца узлугата да е изчистена на 100 % и да мога с ръка на сърцето да кажа, че всичко е на 6 .
  | | The administrator has disabled public write access.
- 2006/12/10 19:44 Хахахахха зацепих! ÁÚËÃÀÐÈÍÎ ÑÚÁÓÄÈ ÑÅ!
  | | The administrator has disabled public write access.
Top!
Top!