Monday, 27 September 2021
www.lozen-bg.com
Начало
История
Форуми
Галерия
Новини от Лозен
Времето
Базар Лозен
Работа
ОБЯВИ
КОНТАКТИ
ВХОД В САЙТА

Lost Password?
No account yet? Register
________________________
Базар


 
= Обява със снимка!
Работа
Застрахователни агенти
Ако сте човек, който обича сам да контролира ежедневието си. Обича контакта с хора. Знае какво иска да постигне и то е свързано със застраховане. Свържете се с нас, за да Ви подадем ръка и да Ви дадем инструментите с които да го направите. 0889 23 95 45 http://brokerinvestood.wixsite.com/brokerinvest
Съобщение Print E-mail
ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО ИМАТ СТАРИ ЕЛЕКТРОУРЕДИ ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА, МОГАТ ДА СЕ ОБАДЯТ НА ТЕЛЕФОН 0800 14 100. НА 29.08.2009Г. И НА 30.08.2009Г. СЪЩИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗВОЗВАНИ ОТ ФИРМА  ПРИ ПОСОЧЕН ТОЧЕН АДРЕС.Write Comment (0 Comments)
 
Съобщение Print E-mail
ОТКРИТА Е ПРОЦЕДУРА ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА ЛАВКАТА В 201 УЧИЛИЩЕ - ГОРНИ ЛОЗЕН. СРОК ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ - 04.09.2009Г. ТРЪЖНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ СЕ ЗАКУПУВА ОТ РАЙОН ПАНЧАРЕВО.
ЗА ИНФОРМАЦИЯ  НА ТЕЛЕФОНИ 97 60 510 - В ПАНЧАРЕВО И 992 64 34 - УЧИЛИЩЕТО В ГОРНИ ЛОЗЕН
Write Comment (0 Comments)
 
Лозен без ток РЕДОВНО Print E-mail

Дори и без бури като днешните няколко софийски села остават без ток по няколко пъти на ден. От месеци жителите на Лозен, Герман и Казичене имат проблеми с електрозахранването.
Хората от село Горни Лозен остават без ток по няколко пъти на ден, и то в продължение на месеци. Един от тях - предприемач в селото, е направил списък с часовете и датите на всяко спиране. Според него от 26 май до 28 юни токът е прекъснал 53 пъти.
"Някакви такива странни ситуации и никой не казва за какво става дума", коментира Светослав Митрев, кмет на с. Лозен
От ЧЕЗ обясниха, че при кастрене на клони над кабелите един от тях е бил прекъснат и след това се е наложило да го сменят. Според дружеството обаче хората преувеличават. В случая се оказва едва ли не, че преувеличават не един-двама, а цели 800 души, които са сложили подписите си в потвърждение на думите на кмета.
"Навсякъде имаме вече UPS и генератори, но странно вече и тази техника започва да сдава багажа", заяви Трайчо Колийски, технически директор на интернет доставчик.
"Имаме няколко зъболекарски кабинета. на мен лично ми се е случвало да отида на зъболекар и спря тока на отворена уста. Доста неприятно е", изрази възмущението си кметът.

Всяко пускане на тока, носи риск от повреда на електроуредите. Точно заради проблемите обаче това село вероятно е едно от най-модерните в България. Хората казват, че в почти всяка къща има агрегат, хидрофор и UPS система.

В крайна сметка има и един доволен жител на Лозен - хладилният техник.
Btv.bg
Ето и линк към статията и самия видео репортаж. http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=136771

Write Comment (8 Comments)
 
От Гражданска защита напомнят Print E-mail

От Гражданска защита напомнят, че при обилни валежи и опасност от наводнение трябва да се напусне сградата или да се заемат по-горните й етажи. При поройни дъждове трябва да се избягва заставането под мостове, подлези, надлези и други съоръжения.

  • Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета. При наличие на сух предмет, седнете върху него.
  • Ако сте на велосипед, слезте от него.
  • Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте настрани от метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения. Не се хващайте и не дръжте метални предмети.
  • Ако бурята ви изненада в река, езеро или басейн незабавно излезте от водата и се отдалечете. В случай че сте с лодка или сърф в морето бързо тръгнете към брега.
  • Когато се намирате вкъщи или на работното място, трябва да изключите от мрежата телевизора, кабела от външната антена, компютъра, видеокасетофона и останалите електрически уреди. Затворете вратите и прозорците. Стойте далеч от чешми, балконски врати, прозорци.
  • По време на пътуване приберете антената на колата.

При необходимост потърсете помощ на телефон 112.

Write Comment (0 Comments)
 
Top!
Top!